FAQ

Hoe weet ik wie wanneer kookt?
Elke vrijdag ontvang je een bericht met wat er de komende week wordt gekookt, waar en wanneer de maaltijd is af te halen en wat de maaltijd kost. Je kunt dan zelf beslissen of je deze week wilt meedoen.

Hoe vaak moet ik een maaltijd afhalen?
Dat beslis je zelf. Je bent elke week vrij om te kiezen of je komende week wilt meedoen, en hoe vaak.

Hoe kan ik betalen?
Je kunt je op een maaltijd inschrijven door te reageren op het vrijdagse bericht. Je ontvangt dan een betaalverzoek waarmee je de maaltijd kunt betalen.

Hoe gaat het met afhalen?
Op de aangegeven dag en tijd haal je de maaltijd bij de vrouw die voor je heeft gekookt thuis af. Voor wie zin en tijd heeft, staat daarbij een kop koffie of thee klaar. Neem zelf een pan of iets anders waar je de maaltijd in kunt vervoeren mee.

Hoe kan ik me afmelden?
Als je geen berichten meer wilt ontvangen, stuur dan een mailtje aan suzanne@optimalistic.nl. We halen je dan z.s.m. van de verzendlijst. Je gegevens worden dan uit onze bestanden verwijderd.

Waarom alleen vrouwen met een migratieachtergrond?
Andermaal wil nieuwe kansen creëren voor mensen die de weg naar de arbeidsmarkt moeilijk kunnen vinden. Veel mensen met een migratieachtergrond ervaren hierin drempels: de werkloosheid onder migranten is gemiddeld 2,5 keer zo hoog als onder autochtone Nederlanders. Voor vrouwen geldt dit nog meer dan voor mannen. Andermaal wil deze vrouwen een steuntje in de rug geven.

Waar loopt Andermaal al?
Andermaal is een nieuw project en loopt nu alleen nog in Driebergen-Rijsenburg. Het is de bedoeling dat Andermaal snel ook gaat starten in andere plaatsen, en uiteindelijk uitgroeit tot een landelijk concept. Wil je graag koken of afhalen in een andere plaats dan Driebergen? Meld je hier aan.
Interesse om Andermaal op te starten in jouw woonplaats? Mail naar suzanne@optimalistic.nl