Waarom Andermaal

Eten als bindmiddel. Andermaal wil de verbinding tussen mensen met verschillende culturele achtergronden versterken. Dat doen we met het beste bindmiddel dat er is: lekker en gezond eten.

Het idee voor Andermaal is begonnen op de fiets vanaf de kinderopvang van de jongste, onderweg naar de zwemles van de oudste. Zo’n dag waarop je denkt: hoe speel ik het vandaag weer klaar om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen? Voor veel werkenden en gezinnen is dat herkenbaar. Hoe fijn is het als er op dit soort dagen een gezonde en lekkere maaltijd voor je klaar staat?

Tegelijkertijd ontmoetten wij vanuit ons werk als sociaal ondernemers veel vrouwen van allerlei culturele achtergronden. Vrouwen met ambitie, die vaak niet goed de weg naar ondernemerschap of meedoen op de arbeidsmarkt weten te vinden. Als we ze vroegen: wat zou jij graag willen? Was het antwoord vaak: voor mezelf beginnen, vanuit huis werken en/of koken. Zo was de brug geslagen tussen vraag, en aanbod. Want hoe mooi is het als de oplossing van het één ook een oplossing voor het ander kan zijn? En hoeveel mooier is het nog als die dubbele oplossing ook nog eens bijdraagt aan verbinding tussen mensen?

Hieruit is Andermaal ontstaan: een maaltijdservice die ondernemerschap onder vrouwen met een migratieachtergrond stimuleert, en vrouwen daarin ondersteunt. Een maaltijdservice die tegelijkertijd de verbinding tussen mensen van verschillende culturele achtergronden stimuleert. En een maaltijdservice waar werkenden en gezinnen op drukke dagen lekker en gezond eten kunnen afhalen.

Win-win-win.

Meer weten over Andermaal? Heb je vragen, of wil je meedoen? Neem contact met ons op!